Vuçiq: KFOR-i dhe EULEX-i ta kryejnë punën e tyre në veri

By admin Nov 7, 2022

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se shpreson që KFOR dhe EULEX do ta kryejnë punën policore në veri të Kosovës.

Sipas tij, ardhja e shqiptarëve “çon në fatkeqësi”.

Ai vlerëson se duhet të shmanget konflikti, por gjithashtu thotë se nuk mendon se amerikanëve u intereson konflikti. Në të njëjtën kohë, ai vlerësoi SHBA-në për sjelljen “më korrekte sesa shumë evropianëve”.

“Unë nuk po them se ata do të jenë në anën tonë. Ata gjithmonë do të jenë në anën e tyre, do të kujdesen dhe do t’i mbrojnë ata”.

“Por ju e dini, ata janë në gjendje të thonë, se edhe kur shqiptarët godasin fqinjin e tyre dhe bëjnë telashe – në rregull, ai nuk është vërtet një fqinj fajtor për gjithçka, ky është edhe faji ynë këtu”.

Vuçiq madje fton amerikanët për t’i thënë – KFOR-it dhe EULEX-it të kryejnë punën policore në veri.

By admin

Related Post