Sot filloj viti i ri shkollor 2023/24, me përgjegjësi të prinderve për blerjen e teksteve shkollore!

By admin Sep 1, 2023

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Sot fillon viti i ri shkollor në Kosovë

Në arsimin paruniversitar të Republikës së Kosovës sot fillon viti i ri shkollor 2023/24.

Sivjet prindërit janë përgjegjës për blerjen e teksteve dhe materialeve shkollore për fëmijët e tyre. Kurse mjetet do të subvencionohen nga Ministria e Arsimit, pasi ata të kenë aplikuar në platformën e-Kosova.
Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI), Arbërie Nagavci, sot ka uruar nxënësit për fillimin e ri të vitit shkollor.
Nagavci përmes një video-mesazhi të publikuar në rrjetin social Facebook, ka bërë të ditur se janë duke punuar në rritjen e cilësisë në arsim.

“Nxënës, mësues e prindër, urime viti i ri shkollor. Sot shkollat tona hapin dyert për të mirëpritur fëmijët, në ditën e parë të vitit shkollor.

MAShTI në bashkëpunim me komunat e shkollat ka bërë të gjitha përgatitjet për të filluar viti i ri shkollor 2023-2024. Si ministri po punojmë çdo ditë për të përmirësuar infrastrukturën shkollore dhe ligjore, dhe vazhdojmë punën tonë për rritjen e cilësisë së teksteve mësimore”, ka thënë ajo.

Sipas saj, MASHTI-i me vendosmëri po avancon në politikat arsimore.
“Në bashkëpunim të vazhdueshëm e konstruktiv me shkollat e prindërit, dhe me angazhimin e palodhur të mësimdhënësve e stafit tjetër në shkolla”, ka thënë Nagavci.

By admin

Related Post