Mashtrimi i Vuçiqit: Një nga ministrat e tij pasi hëngri sandviç, shkoi më pas në një restorant luksoz të peshkut

By admin Sep 21, 2023

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Kryetari i Partisë së Qendrës së Serbisë (SRCE) Zdravko Ponosh tha mbrëmjen e kaluar se qëllimi më i rëndësishëm i opozitës duhet të jetë largimi i Aleksandër Vuçiqit dhe qeverisë së tij për të shpëtuar Serbinë dhe se nuk mund të supozohet se është ndonjë interes tjetër, kështu që duhet të shkojmë së bashku në zgjedhje dhe të formojmë një Qeveri kalimtare të opozitës aktuale, e cila do të kishte një kohëzgjatje të kufizuar, do ta rregullonte në mënyrë elementare situatën dhe do të siguronte zgjedhje të ndershme dhe të ndershme.

“Është e mundur që opozita të arrijë një marrëveshje, të injorojë dallimet për një kohë, të caktojë një afat kohor për veprim të përbashkët në formatin më të gjerë për të nisur lustracionin dhe për të përgatitur zgjedhje të rregullta”, tha Ponosh në televizionin N1, transmeton Ballkani.info.

Ai shtoi se nuk është naiv, se do të jetë e lehtë të arrihet, sepse problemi është se edhe njëra palë është kundër.

Alternativa është të shkohet në disa rubrika të organizuara në mënyrë të tillë që të rrisin pjesëmarrjen dhe rezultatin kumulativ të opozitës.

“Unë jam duke avokuar që të punojmë dhe të performojmë së bashku, por nuk mund të presim përgjithmonë për këtë, prandaj ne nga Qendra e Serbisë filluam të punojmë së bashku me Partinë Demokratike dhe partinë Zajedno”, theksoi Ponosh.

Ponosh nuk ka dashur të llogarisë se kë do të ftojë personalisht për t’iu bashkuar formatit në fjalë, por ka deklaruar se formati është i hapur.

Ai ka thënë se nuk i beson Aleksandar Vuçiqit as në temën e zgjedhjeve dhe se logjika thotë se nuk do të thërrasë zgjedhje që të mbahen deri në fund të vitit, por me shumë mundësi do të jetë në pranverë.

“Ai nuk lejohet të marrë pjesë në disa zgjedhje, sepse e di se do t’i humbasë, dhe nuk i lejohet të marrë pjesë në disa zgjedhje sepse nuk i ka përmbushur obligimet e tij në lidhje me Kosovën”, tha Ponosh.

Sipas mendimit të tij, për Vuçiqin Partia Progresive Serbe është një mekanizëm me të cilin ai ushtron pushtetin personal dhe Serbia është objekt mbi të cilin ai e ushtron atë pushtet.

“Ai propagandon si të hajë një sandviç, por nuk di të bëjë sandviç. Është demagogji, një shpërqendrim nga rezultatet katastrofike të qeverisë së tij. Kjo është disfate e shoqërisë, fyerje për inteligjencën e qytetarëve… Nuk është puna e kreut te shtetit, kjo demagogji që ha sandviç kur udhëton jashtë shtetit është absurditet i plotë dhe është një shpërqëndrim nga disa rezultate shkatërruese të qeverisë së tij”, deklaroi Ponosh.

“Ai ngriti dhe edukoi një audiencë që është mjaft e mjaftueshme për ta mbajtur atë në pushtet dhe që duket mirë me atë që ai po bën me sandviç. Jetojmë në një epokë kur nuk duhet të jetë temë. Ai mblodhi dy ministra, njëri prej të cilëve kishte qenë tashmë në një restorant me reputacion e të shtrenjtë peshku atë mbrëmje dhe kishte ngrënë San Piero. Nuk është kështu”, thekson Ponosh.

I pyetur për efektet e pjesëmarrjes së Vuçiqit në seancën e Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, Ponosh tha se nuk pret ndonjë përparim të rëndësishëm në tema të rëndësishme, përfshirë Kosovën.

By admin

Related Post