Marin Mema përmes kamerave të fshehta zbulon pIanin e fshehtë të Serbisë për veriun e Kosovës

By admin Nov 8, 2022

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

”Edhe pse kanë kaluar më se 23 vjet nga përfundimi i Luftës, veriu i Kosovës mbetet ende një territor i pakontrolluar dhe administruar nga Prishtina zyrtare.

Gjithcka shfaqet dukshëm në Mitrovicë, një qytet i ndarë në dy pjesë ku ura kryesore mbi Iumin lbër që duhet të bashkojë jugun me veriun e qytetit nuk mund të kalohet edhe sot nga automjetet, ajo është gjithmonë nën vëzhgimin e rreptë të forcave të Kforit” kështu fillon dokumentari i realizuar nga gazetari Marin Mema në emisionin ‘Gjurmë Shqiptare’ në Top Chanel.

”Plani i fshehtë i Serbisë” kështu quhet dokumentari ku gazetari thotë se janë përpjekur të tregojnë se cfarë ndodhë përtej kësaj ure në Mitrovicë të Veriut, cili është plani që aplikohet nga autoritetet serbe me konoIizimin e kësaj pjese.

Si kjo pjesë para Iuftës banohej me shumicë shqiptare, e me pas nuk i Iejuan shqiptarët të ndërtojnë shtëpit në ato territore fIasin studiues dhe banorë.

Për të mësuar më shumë rreth këtij plani shikoni dokumentarin në vijim.

VIDEO

By admin

Related Post