Kurti përmend vrasjen e mësueses në Prishtinë, thotë se s’do të lejojnë më ngjarje të tilla


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Kryeministri i vendit, Albin Kurti, hapi ngjarjen ku po diskutohet për viktimat e dhunës në familje, duke thënë se qeveria që ai udhëheq ka treguar përkushtim serioz kundër dhunës në familje.

 

Kurti përmendi vrasjen e para pak ditëve, ku një mësimdhënëse mbeti e vdekur nga burri i saj.

Ai, këtë ngjarje e cilësoi si barbare, e cila ndodhi brenda shtëpisë së saj dhe sipas tij, qeveria nuk do të lejojë që raste të tilla të përsëriten.

Në këtë ngjarje që po organizohet nga Ministria e Drejtësisë, e që po mungojnë gjyqtarët dhe prokurorët, ku për Kurtin, mungesa e tyre është e paarsyeshme, pasi sipas tij, ata kanë rol të rëndësishëm tek kjo kategori.

Kritika për gjyqtarët dhe prokurorët pati edhe ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, e cila tha se nuk janë me ata që duhet të jenë për trajtimin e dhunës në bazë gjinore.

 /TV Arbëria

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *