Kurti kërkon të hapen arkivat serbe për krimet në Kosovë


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Kreu i Qeverisë së Kosovës, Albin Kurti, ka takuar sot Përfaqësuesin Special të Kombeve të Bashkuara, Fabian Savioli, me të cilin kanë diskutuar për çështjen e personave të zhdukur me dhunë gjatë luftës së fundit në Kosovë.

 

Kurti ka thënë se familjarët e të pagjeturve jetojnë në ankth pa e ditur fatin dhe vendndodhjen e më të dashurve të tyre.

Kryeministri i Kosovës ka ritheksuar edhe një herë që është e domosdoshme hapja e arkivave shtetërore në Serbi pasi thotë se krimet e kryera në Kosovë ishin krime të kryera nga shteti i Serbisë.

Kryeministri Kurti gjithashtu ka folur edhe për punën e Qeverisë së Republikës së Kosovës për ballafaqim me të kaluarën dhe për drejtësi.

Ai tha se duhet të ketë rehabilitim dhe rivendosje të drejtësisë për viktimat e të mbijetuarat/it, pasi është shumë e vështirë për familjet të vazhdojnë të jetojnë normalisht përkundër humbjeve dhe vuajtjeve të tyre.

 /TV Arbëria

 

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *