Warning: Undefined variable $bNFRoGqrYT in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-post-type.php on line 1

Warning: Undefined variable $yDuQYJr in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-rewrite.php on line 1

Warning: Undefined variable $axDuwXmI in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/kses.php on line 1

Warning: Undefined variable $TCWcOcJ in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-widget.php on line 1
Kur do hiqen masat ndëshkuese nga BE-ja për Kosovën - Philoshea

Kur do hiqen masat ndëshkuese nga BE-ja për Kosovën

By admin Aug 30, 2023

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Presidentja Osmani foli për vendosjen e masave ndëshkuese nga BE-ja për Kosovën.

Osmani tha se dakordimi i Kosovës me BE-në ka qenë që obligimet që dalin nga marrëveshja e Bratislavës do të jenë të mjaftueshme që të hiqen masat

“Unë pres që gjatë shtatorit pas takimit, BE-ja do të konstatoj që janë plotësuar kërkesat e saj sa i përket de-eskalimit dhe pastaj do të plotësohen kushtet për heqjen e masave që kanë qenë të padrejta”, u shpreh ajo.

Kujtojmë që presidenti i Francës, Emmanuel Macron të hënën në një fjalim para ambasadorëve, ka paralajmëruar masa për Kosovën dhe Serbinë nëse “nuk sillen me përgjegjësi”.

Macron bërë thirrje që palët të riangazhohen edhe për organizim të zgjedhjeve të reja në veri të Kosovës, që serbët të kthehen në institucione të e po ashtu ka përmendur edhe formimin e Asociacionit.

“Franca dhe Gjermania i kanë bërë premtimet e tyre për politikat e vizave dhe çështjet tjera ekonomike, të cilat do të rishikohen nëse të dy palët nuk sillen me përgjegjësi. Ne duhet të jemi tejet kujdesshëm në këtë drejtim, posaçërisht kur stabiliteti i Ballkanit Perëndimor është në rrezik”, tha Macron

By admin

Related Post