Krasniqi: PDK bëhet anëtare me të drejta të plota në ALDE!

By admin Dec 3, 2022 #Krasniqi #Parti liberale #PDK

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Partia Demokratike e Kosovës, sot u bë anëtare e partisë Aleanca e Liberalëve dhe Demokratëve të Evropës (ALDE). Kështu bëri të ditur kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi, i cili u shpreh se pranimi në ALDE vjen si finalizim i një procesi tejet të rëndësishëm për të dhe PDK-në.

I pari i PDK-së potencoi se anëtarësimi në ALDE është “një hap i madh drejt përbrendësimit të vlerave evropiane dhe rikonfrimim i njohjes së reformave thelbësore që PDK ka bërë gjatë këtij viti”.

“Pas një pune dinamike gjatë gjithë vitit, me shumë takime dhe lobime, sot, në mbledhjen e dytë vjetore të Këshillit të Partisë Aleanca e Liberalëve dhe Demokratëve të Evropës (ALDE), të mbajtur në Bratisllavë të Sllovakisë, Partia Demokratike e Kosovës është pranuar si anëtare me të drejta të plota e kësaj partie pan-evropiane. ALDE është grupacioni më i madh politik i partive të liberale të Evropës. Parimet themelore liberale të lirisë, demokracisë, shtetit të së drejtës, të drejtave të njeriut, tolerancës dhe solidaritetit – janë vlerat që promovojnë partitë politike që qëndrojnë nën ombrellën e ALDE-s, e të cilat i kemi si mision për t’i zbatuar edhe në Kosovë.”, shkroi Krasniqi në Facebook.

Me këtë rast, ai i uroi anëtarët dhe aktivistët e partisë që udhëheq.    /TV Arbëria

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *