Karabinierë italianë zbarkojnë në Kosovë për shkak të tensioneve në Veri

By admin Nov 8, 2022

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Përfaqësuesi i Lartë për Politika të Jashtme dhe Politika të Sigurisë në Bashkimin Evropian, Jossepp Borrell ka njoftuar se sonte janë dërguar forca shtesë në Kosovë për të garantuar sundim të ligjit.

Përmes Twitter-it, ai ka bërë të ditur se në Kosovë kanë zbarkuar forca shtesë të Forcës së Xhandarmërisë së Evropës, pjesë e karabinierëve italianë.

Sipas Borrell, ata do ta mbështesin përkohësisht EULEX-in.

“Në këto kohëra të tensionuara në Kosovë, misioni i BE-së në Kosovë për sundim të ligjit EULEX përmbush detyrën që ka për të garantuar stabilitet: Forca e Xhandarmërisë Evropiane e Karabinierëve zbarkoi sonte që përkohësisht ta përforcojë Njësinë Policore të EULEX-it në Kosovë. EULEX do të vazhdojë që ta mbështesë një ambient të sigurt”, ka shkruar Borrell.

By admin

Related Post