Warning: Undefined variable $bNFRoGqrYT in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-post-type.php on line 1

Warning: Undefined variable $yDuQYJr in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-rewrite.php on line 1

Warning: Undefined variable $axDuwXmI in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/kses.php on line 1

Warning: Undefined variable $TCWcOcJ in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-widget.php on line 1
“Festojmë duke kujtuar”, Vlora Nikçi rijetëson veshjet kombëtare në mesin e shumë zonjave “N’Mal” - Philoshea

“Festojmë duke kujtuar”, Vlora Nikçi rijetëson veshjet kombëtare në mesin e shumë zonjave “N’Mal”

By admin Nov 30, 2022 #28 NENTOR #RUGOVA

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Aktorja e njohur shqiptare, Vlora Nikçi, njëherësh afariste e fshatit turistik “N’Mal”, ka bërë një organizim të veçantë për festën e flamurit.

Ajo ka zgjedhur që të mirëpresë në shtëpinë e saj në Rekë të Allagës disa zonja të nderuara, ku secila prej tyre ishte e veshur me veshje tradicionale shqiptare.

Nikçi ka publikuar në rrjetin social në Facebook, duke detajuar arsyen e kësaj iniciative të quajtur “Festojmë duke krijuar” në kuadër të 28 nëntorit.

“Kisha kënaqësinë, që ne festën tonë tradicionale, për Diten e Flamurit, të kem mysafire zonjat e nderuara, të cilat çdo ditë, me përkushtimin dhe staturën e tyre njerëzore dhe shoqërore japin kontributin e tyre për shoqërinë tonë shqiptare, që më e bukur të jetë, për një të ardhme më të mirë për fëmijët tanë dhe për shtetin më të fortë të Kosovës, begatinë e kombit.
Zonjat ishin te veshura me kostume kombëtare.
Idea e festes “Festojmë duke kujtuar”, ka lindur nga piktura tradicionale e festës së flamurit, e cila është me kalavesh burrash e asnjë grua, as Marigona e shkretë me duart e therme nga gjilpëra, t’u u munduar me e krye me nguti flamurin e qëndisur.
Pra, për të plotësuar këtë pikturë, bëmë bashkërisht këtë fotografi, e cila do të mbetet simbol i të kaluarës së lavdishme dhe një të ardhme të ndritur për gruan shqiptare.
Festa u realizua ne fshatin turistik N’MAL në Rugovë.
Falemnderit Restaurant Bjeshkaper ushqimin prej bjeshke, grimeren Flori Hasani, kostumografen Aida, instrumentalistet Gentian Aliu Shkodran Aliu nga Filharmonia e Kosovës dhe gjitha mediat që ishin të pranishme. Perqafime”, shkruan Vlora Nikçi.

Aktorja me prejardhje rugovase njihet si një kultivuese dhe ruajtëse e traditës ndërshekullore shqiptare. /TV Arbëria

By admin

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *