Warning: Undefined variable $bNFRoGqrYT in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-post-type.php on line 1

Warning: Undefined variable $yDuQYJr in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-rewrite.php on line 1

Warning: Undefined variable $axDuwXmI in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/kses.php on line 1

Warning: Undefined variable $TCWcOcJ in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-widget.php on line 1
​Fëmijët që hanë mëngjes para shkollës kanë dy herë më shumë gjasa për të marrë nota më të mira - Philoshea

​Fëmijët që hanë mëngjes para shkollës kanë dy herë më shumë gjasa për të marrë nota më të mira

By admin Dec 5, 2022 #Nutricionistët

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Nutricionistët dhe mjekët vërejnë vazhdimisht se mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës. I njëjti rregull vlen edhe kur bëhet fjalë për fëmijët.

Një mëngjes i rregullt dhe cilësor i pasur me vitamina dhe minerale mundëson zhvillimin e funksioneve të shumta enzimatike dhe metabolike në organizëm dhe është një parakusht për shëndetin e çdo fëmije.

Krijimi i një rutine mëngjesi dhe pranimi i një mëngjesi të shëndetshëm është një sfidë e madhe për shumë prindër.

Fëmijët shpesh shprehin dëshirën për të ngrënë ushqime të varfra nga ana ushqyese që janë të pasura me sheqer të rafinuar ose refuzojnë mëngjesin, dhe prindërit dorëzohen për shkak të mungesës së kohës dhe durimit. Ky është gabimi i parë dhe themelor që duhet korrigjuar, sepse një mëngjes i rregullt dhe i shëndetshëm do t’i sjellë fëmijës një sërë përfitimesh.

Shmangia e mëngjesit ndikon:

-përqendrim i dobët dhe memorie e dobët

-mbipesha dhe obeziteti

-ushqime jo të shëndetshme

Mëngjesi u siguron fëmijëve energjinë që u nevojitet për të kaluar ditën e punës, veçanërisht para mesditës. Fëmijët që hanë një mëngjes të shëndetshëm do të jenë më të ngopur për më gjatë dhe do të hanë sasi më të vogla të vakteve të mëvonshme. Pas një vakti të mirë dhe të shëndetshëm, ata do të jenë më në gjendje të përqendrohen në lojë, mësim, kujtim dhe zgjidhje të problemeve dhe uria nuk do t’i pengojë ata në përmbushjen e detyrave të tyre.

Hulumtimet kanë treguar se një mëngjes i shëndetshëm mund t’i ndihmojë fëmijët të ecin më mirë në shkollë. Nisja e ditës me një vakt të shëndetshëm dhe të ekuilibruar ndikon pozitivisht në të nxënit e fëmijëve për sa i përket sjelljes, suksesit njohës dhe shkollor. Hulumtimi i kryer në Universitetin e Cardiff-it ka treguar se fëmijët që hanë mëngjes para shkollës kanë dy herë më shumë gjasa për të arritur nota të larta në teste, në krahasim me fëmijët që e shkruajnë provimin me stomakun bosh.

Fëmijët që hanë mëngjes priren të:

-shkojnë më mirë në shkollë sesa ata që nuk hanë mëngjes

-janë emocionalisht më të shëndetshëm se ata që nuk e kalojnë mëngjesin

-do të hanë më pak ushqime që janë të pasura me yndyra të këqija dhe sheqer, gjë që i mban ata në gjendje të mirë dhe peshë ideale

 

By admin

Related Post