Warning: Undefined variable $bNFRoGqrYT in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-post-type.php on line 1

Warning: Undefined variable $yDuQYJr in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-rewrite.php on line 1

Warning: Undefined variable $axDuwXmI in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/kses.php on line 1

Warning: Undefined variable $TCWcOcJ in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-includes/class-wp-widget.php on line 1
BE aksion kundër Kinës në OBT - Philoshea

BE aksion kundër Kinës në OBT

By admin Dec 7, 2022 #BE-ja #Kina #OBT

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Bashkimi Evropian ka aplikuar në Organizatën Botërore të Tregtisë (OBT) për të ngritur dy panele arbitrazhi për të trajtuar çështjet që përfshijnë Kinën, njoftoi sot Komisioni Evropian.

Rasti i parë ka të bëjë me kufizimet tregtare të Kinës ndaj Lituanisë pas një mosmarrëveshje diplomatike që përfshin Tajvanin.

“Rasti i dytë përfshin kufizimet e Kinës ndaj kompanive evropiane për të ushtruar të drejtat e tyre të patentës”, tha komisioni.

“Në të dyja rastet, masat kineze janë shumë të dëmshme për bizneset evropiane”, tha krahu ekzekutiv i BE-së.

Komisioni Evropian është autoriteti më i lartë i bllokut për zbatimin e politikës tregtare.

Komisioni nisi fillimisht një sfidë ligjore kundër Kinës lidhur me Lituaninë në janar 2022. Pekini pengoi tregtinë me Vilniusin pasi vendi baltik thelloi lidhjet me Tajvanin.

Sfida e dytë ligjore, në shkurt 2022, përfshin kufizimet e Kinës ndaj kompanive të BE-së për të shkuar në gjykata të huaja, si gjykatat e BE-së, për të mbrojtur të drejtën e patentave të tyre.

“Nëse mbajtësit e patentave shkojnë në gjykata jashtë Kinës, ata duhet t’i nënshtrohen gjobave të konsiderueshme, dhe të paguajnë tarifat e licencës nën normat e tregut”, sipas komisionit.

Organi përkatës i OBT-së do të shqyrtojë aplikimin më 20 dhjetor. Kina mund të kundërshtojë aplikimin e BE-së.

“Si përgjigje, BE-ja më pas do të rinovojë kërkesën dhe një panel do të krijohet në janar 2023”, tha komisioni. Procedurat në panelet e OBT-së mund të zgjasin deri në 18 muaj. /TV Arbëria

By admin

Related Post