Amazon me inteligjencë artificiale, marrëveshja për investim deri në 4 miliardë dollarë në Anthropic

By admin Sep 25, 2023

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/jpdprxqzxp/philoshea.co.uk/wp-content/themes/newsair/single.php on line 84

Amazon zgjeron edhe tutje garën e inteligjencës artificiale me marrëveshjen për investim deri në 4 miliardë dollarë në Anthropic
Amazon.com tha të hënën se do të investojë deri në 4 miliardë dollarë në para në kompaninë fillestare të profilit të lartë Anthropic, në përpjekjen e saj për të konkurruar me rivalët në rritje të cloud në inteligjencën artificiale.

Punonjësit e Amazon dhe klientët cloud do të kenë akses të hershëm në teknologji nga Anthropic si pjesë e marrëveshjes, të cilën ata mund ta futin në bizneset e tyre.

Startup me bazë në San Francisko gjithashtu u angazhua të mbështetet kryesisht në shërbimet cloud të Amazon, duke përfshirë trajnimin e modeleve të tij të ardhshme të inteligjencës artificiale në sasi të mëdha të çipave të patentuara që do të blinte nga gjiganti i shitjes me pakicë dhe informatikës në internet, raporton Reuters
Në një intervistë të përbashkët, drejtorët ekzekutiv të divizionit të cloud të Amazon dhe Anthropic thanë se investimi i menjëhershëm do të jetë 1.25 miliardë dollarë, ku secila palë do të ketë autoritetin për të aktivizuar një financim tjetër prej 2.75 miliardë dollarëve nga Amazon.

Ata nuk pranuan të deklaronin se sa do të zotëronte Amazon tani nga Anthropic ose vlerësimi i përditësuar i startup-it, i vlerësuar për herë të fundit në më shumë se 4 miliardë dollarë.

Amazon tha se nuk do të fitonte një vend në bord dhe se aksionet e saj arrinin në një pozicion të pakicës.

By admin

Related Post